Boris Faust

Altviool
Boris Faust werd geboren in Esslingen in 1970 en studeerde altviool bij professor Matthias Buchholz in Keulen en professor Kim Kashkashian in Freiburg. Na zijn afstuderen aan de Musikhochschule Freiburg in 1994, studeerde hij bij professor Hatto Beyerle in de Soloklasse van de Musikhochschule in Hannover, waar hij zijn concertdiploma behaalde.

Boris Faust heeft verschillende internationale prijzen gewonnen, waaronder de Lionel Tertis Competition in Engeland, de Vittorio Gui Competition in Italië en de Deutschen Industrie Competition in Duitsland.

Als solist trad Boris Faust op in concerten en opnames met verschillende orkesten, waaronder de Deutsche Kammerphilharmonie in Bremen, het Heilbronn Chamber Orchestra, het Baden-Baden Philharmonic Orchestra en het Baden-Württemberg Youth Orchestra.

Als kamermusicus is Boris Faust een veelgevraagd musicus en trad hij op op festivals als
Edinburgh Festival, Kronberg Festival, St. Gallen Festival met gerenommeerde solisten als Boris Pergamenschikow, Andras Schiff, Kim Kashkashian, Rainer Kussmaul, Isabelle Faust, Jean- Guihen en vele anderen.

Boris Faust is sinds 1997 eerste altviolist van de Bremer Philharmoniker en wordt regelmatig uitgenodigd om als altviolist op te treden bij het Hamburg Philharmonic Orchestra.
Boris Faust nam alle kwartetten van Arnold Schönberg op met het Arnold Quartet van de Bremer Kammerphilharmonie. Hij maakt deel uit van het Ensemble OBLIGAT, waarmee hij in 2013 een cd opnam met werken van Wolfgang-Andreas Schulz.
In 2012 werkte hij samen met zijn zus Isabelle Faust en deze muzikale samenwerking resulteerde in een veelgeprezen cd met het pianokwartet van Carl Maria von Weber (Harmonia Mundi), die een Franse “Diapason d’Or” en de “Prix de la critique allemande” won. ”.
Sinds 2014 is Boris Faust professor aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg. Hij geeft regelmatig masterclasses in Europa.

Foto: Sendesaal


Details

  • Artiest

    Boris Faust
  • Instrument

    Altviool