Frans Douwe Slot

Piano
Op zesjarige leeftijd volgde hij zijn eerste lessen bij Henk Oosterhuis en vervolgde zijn voortraject richting het Noord Nederlands Conservatorium bij Rein Albert Ferwerda. Gedurende deze studie hebben de pianistes Klára Würtz, Tamara Poddubnaya en Nata Tsvereli hem een grote diversiteit aan muzikale overdracht en pianotechniek bijgebracht.

Een slepende blessure, die drie jaar lang duurde, weerhield hem er niet van zijn Master of Music te voltooien bij Klára Würtz op het Utrechts’ conservatorium. Hij verdiepte zich in de romantische periode en nam destijds zijn eerste CD op.
In 2009 werd hij toegelaten in de klas van prof. Szokolay Balázs aan de Franz Liszt Academy in Boedapest. In datzelfde jaar nam hij zijn tweede CD op. Als solist en kamermusicus werd hij een graag geziene gast, hij speelde meerdere malen samen met Emmy Verhey, het Aurelia kwartet, de Black Dyke band, soleerde met de pianoconcerten van Schumann en Grieg, en won meerdere prijzen op nationale en internationale concoursen.

De afgelopen 7 jaar stonden in het teken van een intensieve revalidatie van Focale Dystonie. Die strijd is nog niet gestreden, maar als kamermusicus is hij weer terug op het podium. De opmaat hiervan werd gegeven toen hij met celliste Wytske Holtrop live op NPO Radio4 vanuit het Concertgebouw hun nieuwe cd mocht presenteren. Ook maakt Frans Douwe Slot deel uit van het Colori Ensemble. Sinds september 2021 verzorgt hij ook weer solorecitals.

Inmiddels is zijn succesvolle talentenklas, die doorstroming naar conservatoria mogelijk maakt, een belangrijk onderdeel van zijn carrière geworden en is hij docent en correpetitor aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.

Inmiddels is hij van start gegaan met het opnemen van alle werken van de onterecht vergeten Nederlandse componist Von Brucken Fock.


Details

  • Artiest

    Frans Douwe Slot
  • Instrument

    Piano