Harriet Krijgh

Cello
Krijgh’s rousing, fiery temperament, the passionate impulse of her playing style, the nuance-richness of her colour and expression scale seemed simply blissful.”  – Die Rheinpfalz

Harriet Krijgh verzorgt wereldwijd recitals en soleerde bij het London Philharmonic Orchestra, de Academy of St Martin in the Fields, de Münchner Philharmoniker, het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, het Orchestre Philharmonique de Radio France, Hong Kong Sinfonietta, het Sydney Symphony Orchestra en het Boston Symphony Orchestra.

In 2019 trad ze toe tot het Artemis Kwartet. Sinds 2012 heeft de Nederlandse celliste in Burg Feistritz (Oostenrijk) jaarlijks haar eigen kamermuziekfestival ‘Harriet & Friends’ en in 2017 en 2018 voerde ze de artistieke leiding over het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Met een residency die twintig concerten telde zette ze haar stempel op de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern van 2019.
Harriet Krijgh begon haar opleiding in de jong-talentklas van het conservatorium in Utrecht en studeerde in Wenen af bij Lilia Schulz-Bayrova en aan de Duitse Kronberg Academy bij Frans Helmerson.

Harriet Krijgh heeft van de Prokopp Foundation een instrument in bruikleen van Domenico Montagnana (Venetië, 1723), waarvan de krul is gemaakt door Stradivari.
Ze heeft een exclusief opname contract bij het befaamde label Deutsche Grammophon.


Details

  • Artiest

    Harriet Krijgh
  • Instrument

    Cello
  • Website