Hervé Joulain

Hoorn
Op 48-jarige leeftijd heeft Hervé Joulain al concerten gegeven van Haydn, Saint-Saëns, Strauss, Britten… In het jaar 2000 maakte hij zijn debuut in Amerika en Canada met Strauss en Mozart met 110 verschillende orkesten.

De Franse hoornist trad op met het Orchestre Philharmonique de Radio France (1987-1997), met het Orchestre National de France (1997) en met het Orchestre de Paris onder leiding van gerenommeerde dirigenten als Leonard Bernstein, Zubin Metha, Daniel Barenboim, Pierre Boulez, Maazel, Seiji Ozawa, Eliahu Inbal, Kurt Mazur, Charles Dutoit, Riccardo Muti, Bernard Haitink, Claudio Abbado.
Sinds december 2002 is hij solo-hoornist in de Symphonica Toscanini (Italië). Joulain werd in deze functie benoemd door Lorin Maazel. Recent trad hij op met het New York Philharmonic Ochestra, de Berliner Philharmoniker en het Koninklijk Concertgebouworkest. Van 1994 tot 1998 was hij professor hoorn aan het Conservatoire National Supérieur in Parijs. Hij heeft meer dan 40 masterclasses gegeven in Frankrijk, Portugal, Tsjechië, Canada, Brazilië, Ierland, Spanje, Engeland, Finland, Italië, Luxemburg en Nederland.
Naast zijn actieve werk als solist heeft Hervé Joulain ook een voorliefde voor kamermuziek die hij regelmatig beoefent met partners als Pinchas Zukerman, Boris Berezowski, Boris Belkin, Vadim Repin, Schlomo Mintz, Yuri Bashmet, Natalia Guttmann, Paul Tortelier, Pierre Amoyal , Gidon Kremer in Frankrijk en in heel Europa, in Canada, de VS en in Israël.
Zijn grote interesse in hedendaagse muziek (23 premières) gaf hem de mogelijkheid om nauw samen te werken met Nicolas Bacri, Philippe Hersant, Giya Kancheli, Kristoph Penderecki, Fabio Vacchi, Gérard Grisey, Michael Levinas, Ivan Fedele, Alessandro Solbiati, Tristan Murail.
Daarnaast werd Joulain door Gyorgy Ligeti geëerd als de beste artistieke vertolker van zijn trio.
De discografie van Hervé Joulain omvat meer dan 20 opnames voor verschillende platenmaatschappijen.


Details

  • Artiest

    Hervé Joulain
  • Instrument

    Hoorn
  • Website