Johannes Krebs

Cello
Johannes Krebs (Duitsland) heeft zich de afgelopen decennia met een uitgebreide internationale carrière ontwikkeld als solist, kamermusicus en veelgevraagd docent.

Als solist werkte hij onder meer met wereldberoemde dirigenten als Ingo Metzmacher, Markus Poschner, Marko Letonja, Christopher Hogwood, Nicholas Milton en Wolfgang Schmidt.

Krebs heeft verscheidene CD’s op zijn naam staan, waaronder de wereldpremière met werk van Granados voor cello solo en orkest voor SONY. Hij is een veelgevraagd gast op belangrijke muziekfestivals als het CASALS Festival in Prades, de festivals in Santander en Albal, Schleswig Holstein Festival en het Braunschweiger Kammermusikpodium. Daarnaast was hij van 2006-2019 verbonden aan de Bremer Philharmoniker als solo cellist.

Sinds 2019 is Johannes verbonden als professor aan de Kunstuniversität Graz, Oostenrijk. Daarnaast geeft hij veelvuldig masterclasses in Duitsland, Polen, Italië en Spanje. Johannes Krebs is artistiek directeur van het Internationale Musikfest Goslar en bespeelt een prachtige cello van Carlo Antonio Testore, Milano 1746.
Als hij niet met muziek bezig is, houdt Johannes als groot voetballiefhebber zowat alle wedstrijden, zowel nationaal als internationaal bij en speelt hij zelf ook graag een potje.


Details

  • Artiest

    Johannes Krebs
  • Instrument

    Cello