Lev Gordin

Cello
Lev Gordin werd geboren in Sint-Petersburg. Hij begon zijn cellostudie op 6-jarige leeftijd bij Natalia Tolbukhina, een voormalige leerling van Sviatoslav Knushevitsky en Mstislav Rostropovich. Daarna studeerde hij in Israël, de VS en Duitsland bij Hillel Zori, Bernard Greenhouse en Wolfgang Boettcher en volgde hij masterclasses bij onder meer Frans Helmerson, Mstislav Rostropovich, Boris Pergamenschikow en Wolfgang Laufer.

Later was hij solo-cellist bij het Jena Philharmonic en bij het Landestheater Eisenach, en is hij een graag geziene gast bij het Munich Radio Orchestra, het Meininger Theater, het Bergen Philharmonic Orchestra (Noorwegen) en het Leipzig Symphony Orchestra. Hij treedt op als solist en kamermuziekpartner op internationale festivals en als jurylid bij muziekconcoursen. Lev Gordin nam deel aan verschillende muziekfestivals in Israël, Europa, Australië als solist en als kamermuziekpartner, maakte verschillende radio- en cd-opnamen als orkest- en kamermusicus. Hij heeft verschillende competitieve prijzen gewonnen en prijzen ontvangen voor zijn spel. Sinds 2016 is hij solo-cellist van het Klassiek Philharmonisch Orkest in Bonn. Lev Gordin werd geboren in Sint-Petersburg. Hij begon zijn cellostudie op 6-jarige leeftijd bij Natalia Tolbukhina, een voormalige leerling van Sviatoslav Knushevitsky en Mstislav Rostropovich. Daarna studeerde hij in Israël, de VS en Duitsland bij Hillel Zori, Bernard Greenhouse en Wolfgang Boettcher en volgde hij masterclasses bij onder meer Frans Helmerson, Mstislav Rostropovich, Boris Pergamenschikow en Wolfgang Laufer. Later werkte hij als solo-cellist bij het Jena Philharmonic en bij het Landestheater Eisenach en is momenteel een graag geziene gast bij onder andere het Munich Radio Orchestra, het Meininger Theater, het Bergen Philharmonic Orchestra (Noorwegen) en het Leipzig Symphony Orchestra. Hij treedt op als solist en kamermuziekpartner op internationale festivals, Lev Gordin heeft verschillende radio- en cd-opnamen gemaakt als orkest- en kamermusicus en won diverse concoursprijzen en onderscheidingen. Sinds 2016 is hij solo-cellist van het Klassiek Philharmonisch Orkest in Bonn. Sinds 2018 is Lev Gordin een van de solisten van het eerste Duits-Israëlische orkest “Yachad Chamber Orchestra”.

Details

  • Artiest

    Lev Gordin
  • Instrument

    Cello

Abonneren op de nieuwsbrief

U kunt zich abonneren op onze gratis nieuwsbrief die ongeveer acht keer per jaar verschijnt en per email naar u wordt verzonden. U blijft dan op de hoogte van onze concerten en ons programma.

Een initiatief van

Kamermuziek Zeeland

‘Music is the expression of the movement of the water, the play of curves described by changing breezes.’

- Claude Debussy

Contact