Luisa Imorde

Piano

“Luisa Imorde combineert een volwassen speeltechniek met een onstuitbare passie voor het stuk en het instrument om een ​​klankervaring te creëren die de geest prikkelt en het hart doet ontbranden”, aldus de Süddeutsche Zeitung

Ze deelt het podium met artiesten als Martha Argerich, Fazil Say en Marie-Luise Neunecker en werkt regelmatig samen met de componist Jörg Widmann. Ze voltooide haar studies aan de Hochschule für Musik in Keulen en aan het Mozarteum in Salzburg in de klas van Jacques Rouvier. De pianiste heeft meegedaan aan concoursen en prijzen gewonnen, maar ze is veel meer geïnteresseerd in het naast elkaar plaatsen van de werken van verschillende componisten met het verklaarde doel om ze op nieuwe manieren hoorbaar te maken voor het publiek en relaties bloot te leggen die verborgen leken.

Al op haar eerste album “Zirkustänze” met werken van Jörg Widmann en Robert Schumann: “Luisa Imorde toont zich een buitengewoon talent dat precies de juiste toon raakt met het ingenieus bedachte programma”, schreef het FONO FORUM en bekroonde haar debuutalbum met de “Ster van de maand”. Daarnaast de cd-tip “Zirkustänze” van SWR2 en “CD van de maand” van STEREO 9/16.
Met haar album “L’affaire d’honneur” (februari 2019) opent de artieste haar exclusieve samenwerking met het nobele label Berlin Classics. Overigens vond de presentatie van de opname plaats op de oorspronkelijke locatie van het pianoduel tussen Joseph Woelfl en Ludwig van Beethoven in de Villa Xaipe in het Schönbrunn Paleispark.
De jonge musicus wist op de Internationale Mozartweek in Salzburg te verrassen met de Oostenrijkse première van twee pianoconcerten van Eliott Carter. Ze schitterde ook met de succesvolle uitvoering van Jörg Widmanns pianoconcert “Funeral March” samen met het WDR-Symphonieorchester Köln als stand-in voor Yefim Bronfman in het Philharmonisch Orkest van Keulen.

In het komende seizoen 2021/22 is Luisa Imorde te horen in het Konzerthaus Wien, in de Elbphilharmonie Hamburg en bij Penderecki’s pianoconcert “Resurrection” in Salzburg.


Details

  • Artiest

    Luisa Imorde
  • Instrument

    Piano