Mathias Johansen

Cello
Mathias Johansen kreeg zijn eerste professionele muzikale opleiding bij Ekkehard Hessenbruch. Hij begon zijn academische studies bij Wen-Sinn Yang in 2005, die hij in 2008 voortzette bij Troels Svane. In 2011 werd hij masterstudent bij Frans Helmerson aan het Hans Eisler muziekconservatorium in Berlijn. Hij werd toegelaten tot het Konzertexam bij Conradin Brotbek aan het Muziekconservatorium van Stuttgart in 2014. Zijn artistieke ontwikkeling werd aangevuld met masterclasses bij David Geringas, Wolfgang Boettcher, Jens Peter Maintz, Daniel Müller-Schott, Gustav Rivinius, Wolfgang Emanuel Schmidt en Natalia Gutman.

Mathias trad op als solist met het Litouws Nationaal Orkest onder leiding van Gintaras Rikevicius, naast solistische optredens met de Berliner Philharmonic. Hij werkte ook samen met meesters als Antje Weithaas, David Geringas en Kalle Randalu voor verschillende kamermuziekprojecten. Zijn solorepertoire omvat Dvorák Celloconcert, Sjostakovitsj Celloconcert nr. 1, Tsjaikovski Rococovariaties, Elgar Celloconcert, de Haydn celloconcerten in C en D, en Saint-Saens Celloconcert nr. 1. Hij is ook een veelgevraagd kamermusicus en treedt regelmatig op op verschillende festivals, zoals het Podium Festival Esslingen, Podium Festival Iceland, Chamber Music Festival Moteleon, Zeitkunstfestival, het Oostenrijkse Styria Chamber Music Festival en het León Chamber Music Festival in Spanje. In 2014 maakte hij tournees naar Japan en Noorwegen. Hij is lid van het Berolina Ensemble en het Archos Quartet. Sinds 2016 is hij professor aan het Staatsconservatorium van Vorarlberg in Feldkirch. Zijn leerlingen hebben talloze nationale en internationale prijzen gewonnen en hebben live opgetreden op de Oostenrijkse nationale omroep. (Foto: Victor Marin-Roman, foto staande: Petra Rainer)

Details

  • Artiest

    Mathias Johansen
  • Instrument

    Cello

Abonneren op de nieuwsbrief

U kunt zich abonneren op onze gratis nieuwsbrief die ongeveer acht keer per jaar verschijnt en per email naar u wordt verzonden. U blijft dan op de hoogte van onze concerten en ons programma.

Een initiatief van

Kamermuziek Zeeland

‘Music is the expression of the movement of the water, the play of curves described by changing breezes.’

- Claude Debussy

Contact