Matthijs van Delft

Gitaar
Matthijs van Delft (2005) werd op 12-jarige leeftijd aangenomen op de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium, waar hij les volgt bij Fernando Riscado Cordas. Zijn middelbare schoolopleiding volgt hij aan het Erasmiaans Gymnasium, waar hij na de zomervakantie naar klas 6 gaat.

Matthijs won al diverse prijzen, onder andere de eerste prijs in zijn categorie bij de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours (2020). Met 13 jaar won hij de tweede prijs bij het tv-programma Superkids (2019) en hij won de derde prijs bij het Jong Talent Concours Maasluis (2019). Matthijs deed ook mee aan categorie 2 van het Segovia Internationaal Gitaar Concours in Duitsland, waar hij een ‘excellent’ score behaalde (2021) en hij won de eerste prijs en de Leo Brouwer Prijs in de junior categorie van het Antwerpen Gitaarfestival toen hij 12 jaar oud was (2017). Matthijs geeft regelmatig concerten op uitnodiging van het Prinses Christina Concours. Zo heeft hij o.a. met het Metropole Orkest en OG3NE opgetreden tijdens een kerstconcert livestream (2020) en als Pauls Jonge Held bij Podium Witteman (2020). Ook heeft hij tijdens het Grachtenfestival een volledig programma voor een HTD-concert verzorgd (2019) en heeft opgetreden in het Koninklijk Paleis op de Dam tijdens de uitreiking van de Zilveren Anjers, die uitgereikt werden door H.K.H. Prinses Beatrix. In het buitenland trad hij op tijdens het openingsconcert van het Antwerpen Gitaarfestival (2018). In datzelfde jaar heeft hij ook zijn eerste video-opname gemaakt bij Siccas Guitars in Duitsland. Daarnaast treedt Matthijs op als duo met zijn zus Adinda van Delft (viool). Ze waren samen o.a. te zien op tv tijdens Kerst met de Zandtovenaar (2019) en bij Podium Witteman (2020). Ze hebben op Pampus opgetreden (2020) en deden ook mee aan de livestream van Classical Encounters (2020) en het openingsconcert van het Grachtenfestival (2020). Masterclasses heeft Matthijs gevolgd bij Carlo Marchione, Jan Depreter, Sofia Kaltchev, Thomas Offerman, Joaquín Clerch, Scott Tennant en Wibi Soerjadi. Als winnaar van de Festival Zeeland Klassiek Prijs 2020, wordt Matthijs dit festival gecoacht tijdens het festival en krijgt hij de kans met een internationaal ensemble samen te werken. Deze prijs wordt ieder jaar aan een buitengewoon begaafde jonge musicus uitgereikt. Eerdere winnaar van deze prijs was violiste Iris van Nuland, die in december 2020 te gast was op het eenmalige Winterfestival.

Details

  • Artiest

    Matthijs van Delft
  • Instrument

    Gitaar

Matthijs treedt op tijdens:

4 Juli Ontluikende persoonlijkheden

Abonneren op de nieuwsbrief

U kunt zich abonneren op onze gratis nieuwsbrief die ongeveer acht keer per jaar verschijnt en per email naar u wordt verzonden. U blijft dan op de hoogte van onze concerten en ons programma.

Een initiatief van

Kamermuziek Zeeland

‘Be yourself; everyone else is already taken.’
- Oscar Wilde

Contact