Syrène Saxofoonkwartet

saxofoonkwartet
Het Syrène Saxofoonkwartet bestaat uit vier vrouwen die zich vernoemd hebben naar de Sirenen uit Homerus’ Odyssee: zeegodinnen die met helder gezang zeelieden verlokken.

Syrène wil de toehoorder uitnodigen met haar muziek en de klassieke saxofoon laten klinken bij een uiteenlopend publiek. Het is hun energie, kwaliteit en sterke communicatie op het podium dat hen geliefd maakt bij de luisteraar. De Syrènes hebben gestudeerd aan de conservatoria van Amsterdam, Den Haag en Utrecht, en zijn als eerste blazersgezelschap verwelkomd op de prestigieuze Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA). Het Syrène Saxofoonkwartet heeft alle grote Nederlandse concertpodia en vele internationale podia weten te bespelen en maakte tournees naar o.a. Canada, Indonesië, Taiwan, China en Kosovo. Het motto van Syrène is ‘friszoet & stevig’, een korte uitdrukking om hun talenten te formuleren: pittig, met vrouwelijke finesse en zeer begaafd. In 2016 bracht het kwartet hun gelijknamige debuut cd uit met onder anderen eigen bewerkingen van Haydns strijkkwartet Op. 20 No. 1 en Gershwins American in Paris. In 2019 volgde het album Water Works, waarin het kwartet een eigen bewerking speelt van de Water Music Suites van Händel gecombineerd met hedendaagse interpretaties en improvisaties van de suites door componist Celia Swart. In 2022 brengt Syrène nieuwe opnames uit onder de naam Building Bridges. Het drieluik omvat nieuwe muziek van Nederlandse componisten Jacob Ter Veldhuis, Douwe Eisenga en Anne-Maartje Lemereis. Syrène saxofoonkwartet bestaat uit: Femke IJlstra – sopraansaxofoon Femke Steketee – altsaxofoon Marrich Noordmans – tenorsaxofoon Aukelien Kleinpenning – baritonsaxofoon

Details

  • Artiest

    Syrène Saxofoonkwartet
  • Instrument

    saxofoonkwartet

Syrène saxofoonkwartet treedt op tijdens:

Zaterdag 9 juli – Water Music

Abonneren op de nieuwsbrief

U kunt zich abonneren op onze gratis nieuwsbrief die ongeveer acht keer per jaar verschijnt en per email naar u wordt verzonden. U blijft dan op de hoogte van onze concerten en ons programma.

Een initiatief van

Kamermuziek Zeeland

‘Music is the expression of the movement of the water, the play of curves described by changing breezes.’

- Claude Debussy

Contact