Vrouwkje Tuinman

Schrijfster
Vrouwkje Tuinman (1974) schrijft romans, dichtbundels, teksten voor muziektheater en andere dingen waarvoor ze even geen hokje kan verzinnen. Ze won er prijzen mee. Rond 1 juni 2022 verschijnt haar novelle Tijdelijk verblijf.

Vrouwkje Tuinman (1974) publiceerde vier romans en zes dichtbundels. Ze won de Halewijnprijs en haar bundel Lijfrente uit werd bekroond werd met De Grote Poëzieprijs 2020. Tuinmans werk werd vertaald in het Duits en Engels. Daarnaast schrijft ze artikelen, columns en recensies voor onder meer Trouw, De Morgen en Preludium. Rond 1 juni 2022 verschijnt bij uitgeverij Cossee Tuinmans novelle Tijdelijk verblijf. Deze kwam in 2021 al uit als het derde Brabants Boek Present. De uit ’s-Hertogenbosch afkomstige schrijfster trad daarmee in de voetsporen van Jeroen Thijssen en Henk van Straten. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en literair productiehuis Tilt bouwden met dit geschenk door aan een literaire traditie in de provincie. Bekijk de video. Begin 2022 kwam al Leven als museum uit. Proza, gedichten, fotografie en collages komen samen in dit samenwerkingsproject met fotografe Andrea Stultiens en F. Starik (1958-2018). Meer info en bestellen: starik.nl. Tot en met 12 juni is in het Stadsarchief te Amsterdam de bijbehorende, door Stultiens en Tuinman samengestelde tentoonstelling te zien: Eeuwig in aanbouw, F. Stariks leven als museum. Vrouwkje schrijft regelmatig teksten en libretti voor muziektheater. In mei 2020 maakte zij voor Het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor met componist Vincent Cox het stuk Mijn hart zingt door. In 2022 ging Beethoven is jarig in premiere, een familieconcert in opdracht van het Nederlands Kamerorkest en de Zondagochtend Concerten. In het seizoen 2022/23 maakt ze met Martin Fondse, Margriet Sjoerdsma en het Matangi Quartet de voorstelling Stop de tijd! In haar vrije tijd houdt Vrouwkje van tuinieren, wat dat betreft klopt haar achternaam zeker! Foto: Luuk Huiskes

Details

  • Artiest

    Vrouwkje Tuinman
  • Instrument

    Schrijfster

Abonneren op de nieuwsbrief

U kunt zich abonneren op onze gratis nieuwsbrief die ongeveer acht keer per jaar verschijnt en per email naar u wordt verzonden. U blijft dan op de hoogte van onze concerten en ons programma.

Een initiatief van

Kamermuziek Zeeland

‘Music is the expression of the movement of the water, the play of curves described by changing breezes.’

- Claude Debussy

Contact