woensdag 05 juli

De Hollandse Chopin (12.00 uur)

Om de viering van 700 jaar Zeeland extra luister bij te zetten, wijden wij een geheel concert aan de Zeeuwse componist Gerard Von Brucken Fock, de ‘Hollandse Chopin’. Na het concert geniet u van een gevarieerde lunch – high tea combinatie (13.30 – 14.30 uur). Lisa Jacobs, viool & Frans Douwe Slot, piano

Gerard von Brucken Fock was in het eerste kwart van de twintigste eeuw een opvallende figuur in de Nederlandse muziekwereld. Zijn romantische kamermuziek en pianostukken hebben een zeldzaam hoog niveau. Edvard Grieg noemde deze Zeeuw naar aanleiding van diens 24 Praeludien opus 15 zelfs ‘de Hollandse Chopin’. Dirigent Willem Mengelberg sprak uit bewondering voor zijn orkeststukken van ‘één van onze meest talentvolle componisten’. Tegenwoordig is Von Brucken Fock vrijwel vergeten. Hij was een criticus van de maatschappij en van zijn tijd, maar zat vooral zichzelf in de weg en klampte zich vast aan zijn geloof in het Koninkrijk Gods. Zijn levensverhaal leest als een roman, zijn muziek is van een overrompelende schoonheid. Een man op het kruispunt van zijn bestaan, heen en weer geslingerd tussen passie en geloof, afkomst en ambitie. Vandaag hoort u onder meer een zelden uitgevoerd werk: zijn sonate voor viool en piano, afgewisseld met werk voor pianosolo. Met toelichting van Eric Matser, Von Brucken Fock-expert en biograaf.

 

Gerard Von Brucken Fock           Sonate voor viool en piano in E (wereldpremière)
(1859-1935)

Elegie voor viool en piano

Uit: 24 preludes voor piano solo


Donateurs ontvangen 2,50 euro korting

€ 35


Details

 • Datum

  woensdag 05 juli
 • Aanvang

  12.00 uur
 • Plaats

  Renesse
 • Locatie

  Slot Moermond

Abonneren op de nieuwsbrief

U kunt zich abonneren op onze gratis nieuwsbrief die ongeveer acht keer per jaar verschijnt en per email naar u wordt verzonden. U blijft dan op de hoogte van onze concerten en ons programma.

Een initiatief van

Kamermuziek Zeeland

‘Music is the expression of the movement of the water, the play of curves described by changing breezes.’

- Claude Debussy

Contact