zaterdag 01 juli

Opening Keti Koti

Op bijzondere wijze zal artistiek leider van het festival Lisa Jacobssaen met enkele internationale studenten en festivalmusici, bijdragen aan de opening van de Keti Koti herdenking op het Abdijplein met muziek van de Surinaamse componist Johan Victor Dahlberg. U hoort zijn Gavotte en musette voor strijkensemble.

Op 1 juli 1863 kwam er een einde aan de slavenhandel en schafte het Koninkrijk der Nederlanden met de emancipatiewet de slavernij af in Suriname en op de Nederlandse Antillen.

Jaarlijks wordt deze historische gebeurtenis landelijk herdacht en gevierd met Keti Koti. De naam Keti Koti stamt uit het Surinaamse Sranantongo en betekent Ketenen Gebroken. In andere delen van het Koninkrijk is Keti Koti bekend als de 1 juli viering.

Stichting Slavernijmonumenten Zeeland organiseert Zeeuwse activiteiten rond 1 juli, ter viering van de afschaffing van de slavernij.Details

 • Datum

  zaterdag 01 juli
 • Aanvang

  13.30 uur
 • Adres

  Abdijplein
 • Plaats

  Middelburg

Geen tickets nodig, gratis toegang.

Abonneren op de nieuwsbrief

U kunt zich abonneren op onze gratis nieuwsbrief die ongeveer acht keer per jaar verschijnt en per email naar u wordt verzonden. U blijft dan op de hoogte van onze concerten en ons programma.

Een initiatief van

Kamermuziek Zeeland

‘Music is the expression of the movement of the water, the play of curves described by changing breezes.’

- Claude Debussy

Contact