Zeeland Klassiek ook in het PZC

maandag 28 juni 2021

Ook het PZC besteedt aandacht aan ons festival:

Zeeuws kamermuziekfestival verandert naam en trekt de provincie in

MIDDELBURG – Muziekfestival Middelburg gaat verder onder de naam Festival Zeeland Klassiek. Het vindt niet meer alleen plaats in Middelburg, maar trekt voortaan ook de rest van Zeeland in. Rolf Bosboom 12-06-21, 09:16

Het festival, met als thema ‘Identiteit’, wordt van 2 tot en met 11 juli gehouden. Musici uit binnen- en buitenland treden in wisselende samenstellingen op, met als spil violiste Lisa Jacobs. Zij is sinds 2019 artistiek leider van het festival.

Er zijn muziekvoorstellingen op ‘historische en alledaagse locaties’, verdeeld over Domburg, Goes, Middelburg, Oostkapelle en Renesse. Zo worden op dinsdag 6 juli Zeeuwse componisten belicht tijdens middagconcerten in Slot Moermond in Renesse.

Vanwege het honderdste geboortejaar van Astor Piazzolla (1921-1992) eert bandoneonist Carel Kraayenhof hem met een speciale tangoavond op donderdag 8 juli in theater De Mythe in Goes. Hij doet dat samen met pianist Juan Pablo Dobal, violist Bert Vos en bassist Jaap Branderhorst.

Het complete programma van Festival Zeeland Klassiek is te vinden op festivalzeelandklassiek.flywheelstaging.com.

Zeeuws kamermuziekfestival verandert naam en trekt de provincie in | Zeeuws nieuws | pzc.nl