Over Festival Zeeland Klassiek

Stichting Kamermuziek Zeeland organiseert concerten met kamermuziek en stimuleert de belangstelling voor klassieke muziek in kleine bezetting in de provincie Zeeland.

Over ons

Met alle randvoorwaarden die al aanwezig zijn, zoals een prachtig decor, een fantastisch team van vrijwilligers, een bekwaam bestuur dat open staat voor vernieuwing, een open insteek en welwillendheid vanuit gemeente & provincie en bovenal een reeds aanwezig trouw publiek, is het als artistiek leider een waar genoegen de potentie die ik zie voor dit festival samen met al deze partijen in de komende jaren te realiseren en een plek te veroveren in het internationale landschap.

Samenwerkingen met andere kunstvormen, een keur aan geweldige collega’s, de warme ontvangst door de Zeeuwen en een conceptueel vernieuwende concertbeleving die al die geweldige muziek naar onze tijd en de huidige maatschappij trekt maken dit festival tot iets unieks waar ik mij zeer graag aan verbind en onderdeel van ben.
Lisa Jacobs, violiste, artistiek leider Festival Zeeland Klassiek

Festival Zeeland Klassiek

Festival Zeeland Klassiek is een initiatief van de Stichting Kamermuziek Zeeland. Deze stichting is ontstaan in 1990 op initiatief van enkele muziekliefhebbers. Zij meenden dat de belangstelling voor muziek in kleine bezetting in deze provincie méér concerten rechtvaardigden dan er in het reguliere cultuurprogramma doorgaans werden aangeboden.

Bij de oprichting was een van de grote wensen van de stichting om in de Zeeuwse hoofdstad Middelburg jaarlijks een internationaal muziekfeest van de grond te tillen met een hartelijke warme en informele sfeer.

In 1999 kwam het bestuur in contact met de internationaal vermaarde dirigent en altviolist Daniël Raiskin, die kans zag deze wens in praktijk te helpen brengen en een decennium lang een prachtige traditie van ons festival heeft weten te maken.

Na artistieke aanvoering onder Bart Schneemann en Ramon Jaffé, is de artistieke leiding sinds zomer 2019 in handen van violiste Lisa Jacobs.

Marjolein Bolmers is onze onmisbare productieleider.

Partners & Sponsoren

Comité van Aanbeveling

Het  comité van aanbeveling van het Festival wordt gevormd door:

  • Anita Pijpelink – Gedeputeerde cultuur Provincie Zeeland
  • Carla Doorn – Wethouder cultuur Gemeente Middelburg
  • Daniel Raiskin – Chief Conductor Slovak Philharmonic Orchestra en Music Director Winnipeg Symphony Orchestra 
  • Ruud van der Meer – oprichter en oud-directeur Prinses Christina concours
  • Hans van den Boom – Presentator Radio 4
  • Ab Nieuwdorp – Presentator Radio 4

Steun ons

Wij nodigen u uit om als liefhebber van kamermuziek, donateur te worden van de Stichting Kamermuziek Zeeland.

Met veel plezier organiseren wij nu al een aantal jaren kamermuziekconcerten en het jaarlijkse Muziekfestival Middelburg. Die activiteiten kunnen niet bestaan zonder een stevig financieel draagvlak. Entreegelden, subsidies van Provincie en gemeenten en sponsoring door bedrijven zijn onontbeerlijk.


Maar onmisbaar zijn ook de donateurs: zij leveren met hun ondersteuning het draagvlak voor de concerten. De Stichting Kamermuziek Zeeland telt nu meer dan 150 donateurs. Nieuwe donateurs zijn van harte welkom. U wordt donateur door ons formulier in te vullen en te versturen (zie ook de pagina ANBI voor meer informatie over belastingvoordelen). Donateurs ontvangen korting op de entreeprijzen tijdens ons festival.

Als u zich als donateur opgeeft maakt u jaarlijks minimaal € 25,– over naar NL16RABO 0335 0074 06 t.n.v. Stichting Kamermuziek Zeeland.

Abonneren op de nieuwsbrief

U kunt zich abonneren op onze gratis nieuwsbrief die ongeveer acht keer per jaar verschijnt en per email naar u wordt verzonden. U blijft dan op de hoogte van onze concerten en ons programma.

Een initiatief van

Kamermuziek Zeeland

‘Music is the expression of the movement of the water, the play of curves described by changing breezes.’

- Claude Debussy

Contact