De klank van water

maandag 06 december

Zeeland en water; onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet geheel onverwacht staat de programmering van Festival Zeeland Klassiek in juli 2022 daarom in het teken van water.

Vanuit historisch oogpunt heeft water Zeeland welvaart en rijkdom gebracht en was het een van de redenen dat onze regio op de mondiale kaarten kwam. Denk hierbij natuurlijk aan de VOC, waarvan wij nu nog de sporen zien in de vorm van prachtige monumentale panden. Aan de andere kant heeft water een onstuimig karakter met een kracht die onze provincie heeft geraakt.

Water is op allerlei manieren vervlochten met het leven van en in onze provincie, zoals ook muziek in haar vele gedaantes door het leven stroomt, in wisselende gedaantes, alsmaar transformerend en tegelijkertijd herkenbaar en constant.

Het veranderende en beweeglijke van water zien we ook terug in de variëteit van muziekstijlen en composities op het festival, het cross-over element in de voorstellingen en de samenstelling van de musici.

Zoals het water stroomt door de provincie, zullen de concerten ook verspreid in de regio plaatsvinden. In de reguliere concertzalen, maar ook op unieke concertlocaties die aan het water gebonden zijn, zoals de haven van Vlissingen. Hiervoor zoekt organisator van het festival,  Stichting Kamermuziek Zeeland,  de samenwerking met verschillende stichtingen in de regio en lokale partners als Stichting Kamermuziek Schouwen-Duiveland, Podium Reimerswaal en organisaties zoals het Watersnood museum.

De exacte programmering wordt begin 2022 bekend gemaakt via www.festivalzeelandklassiek.nl

De artistieke leiding van het festival is ook dit jaar in handen van de bevlogen violiste Lisa Jacobs.

Abonneren op de nieuwsbrief

U kunt zich abonneren op onze gratis nieuwsbrief die ongeveer acht keer per jaar verschijnt en per email naar u wordt verzonden. U blijft dan op de hoogte van onze concerten en ons programma.

Een initiatief van

Kamermuziek Zeeland

‘Music is the expression of the movement of the water, the play of curves described by changing breezes.’

- Claude Debussy

Contact