Concertlocatie: Slot Moermond

vrijdag 11 maart 2022

Naast de reguliere concertzalen, zullen er tijdens Festival Zeeland Klassiek ook concerten te horen en beleven zijn op unieke plekken in Zeeland! In deze reeks zetten we de locaties in the picture.

Met vandaag: Slot Moermond in Renesse.

Slot Moermond met haar brede oprijlaan en mooie gracht stamt uit de 13e eeuw. Het slot ligt omarmd door het Landgoed Moermond, een 45 hectare tellend beschermd natuurgebied.

Het landgoed werd rond 1229 gesticht door Constatijn van Zierikzee. De bekendste bewoners zijn Jan van Renesse en Witte van Haamstede. Tot tweemaal toe werd het door veldslagen verwoest en weer herbouwd.

De laatste bewoners van het slot, de familie Vriesendorp, woonde op Slot Moermond tijdens de tweede wereldoorlog. Deze hebben ervoor gezorgd dat het Slot weer herbouwd werd, alleen toen het Slot werd getroffen door de watersnoodramp in 1953 konden zij het in zo’n korte tijd niet opbrengen om het landgoed en het slot weer helemaal te herbouwen. In 1955 werd het slot en landgoed na een grondige restauratie weer in de originele staat terug gebracht

Tijdens het festival: Op deze bijzondere locatie kun u na het concert genieten van een lunch of in de middag van een high tea en een concert.

Locatiegegevens: 4325 EK Renesse