Chris Jepson

Cello
Na het voltooien van zijn initiële studie aan het Royal College of Music bij professor Alexander Boyarsky, vervolgde Christopher Jepson zijn opleiding aan de Hochschule für Musik “Hanns Eisler”, Berlijn, onder leiding van professor Hans-Jakob Eschenburg.

Na twee jaar in de cellosectie van het Deutsche Symphony Orchestra, Berlijn, nam hij de positie van solocello op zich in het Sinfonieorchester Basel. Sinds 2011 is hij solocello van het Gstaad Menuhin Festival Orchestra en speelt hij regelmatig als gastsolist in orkesten in heel Europa, waaronder Luzern, Bergen, Deutsches Kammer Symphony, Berlijn en Kammerorchester Basel.

De heer Jepson geeft recitals en wordt regelmatig uitgenodigd om op te treden op verschillende kamermuziekfestivals. Als docent was de heer Jepson van 2016 tot 2018 professor cello aan het British Isles Music Festival, Engeland, waar hij nog steeds lid is van de raad van bestuur. Naast privélesgeven heeft hij masterclasses gegeven aan het China Conservatory for Music, Beijing en de Universiteit van Santiago, Chili, om er maar een paar te noemen.

De heer Jepson is de oprichter en directeur van Rhein Klassik, een initiatief dat concerten organiseert met als doel muzikanten te ondersteunen tijdens de COVID-pandemie, kansen te creëren voor freelance muzikanten en toekomstige beurzen te genereren voor studenten die financiële hulp nodig hebben.


Details

  • Artiest

    Chris Jepson
  • Instrument

    Cello
  • Website