Enzo Kok

Viool
Enzo Kok (14 augustus 2002), geboren en getogen in Kerkrade, Nederland, kreeg op 6-jarige leeftijd zijn eerste vioolles op de plaatselijke muziekschool van Ingrid Holleman. In 2011 werd hij toegelaten tot de talentenklas van de muziekschool waar hij tot 2016 les kreeg.

In 2016 werd hij aangenomen op de Sweelinck Academie, de school voor Nederlands toptalent aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij zette daar zijn lessen voort bij Wiesje Miedema en Eliot Lawson.
In 2019 begon hij zijn bachelor vioolstudie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ilya Grubert en Eliot Lawson. In 2023 rondde hij zijn bachelorstudie in Amsterdam af met de hoogste score.
In oktober vervolgt Enzo zijn studie aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn bij professor Ulf Wallin.
In 2017 ontving hij de ‘Labberté-Hoedemakers Award’ tijdens het Peter de Grote Festival in Groningen, Nederland. In 2018 was hij één van de drie finalisten van het Nederlands Vioolconcours ‘Davina van Wely’. In 2019 ontving hij de 1e prijs tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours. In 2024 won Enzo tijdens de finale de 3e prijs en de publieksprijs op het Nederlands Vioolconcours “Oskar Back Prijs”.
Enzo treedt regelmatig op in Nederland, waar hij meerdere malen optrad in concertzalen als het Concertgebouw in Amsterdam en Tivoli Vredenburg Utrecht. Hij gaf concerten door heel Europa.
In januari 2024 maakte Enzo zijn debuut met het Residentie Orkest en dirigent Jonathan Bloxham met wie hij het Mendelssohn Vioolconcert speelde in de grote zaal van concertzaal TivoliVredenburg in Utrecht.
Enzo trad diverse malen op op televisie. In 2015 was hij finalist in de Nederlandse talentenjacht ‘Superkids’. In 2016 werd hij 2e in de Duitse versie van dit tv-programma. In 2019 maakte de Canadese tv-zender TV5MONDE een korte documentaire over Enzo voor het tv-programma ‘Enfants Prodiges’. Hij trad meerdere malen op in het Nederlandse klassieke tv-programma ‘Podium Witteman’ en is regelmatig te zien op NPO Radio 4.
Enzo trad op met diverse gerenommeerde musici als: Daniel Rowland, Lisa Jacobs, Iris Hond, Anna Federova en leden van het Koninklijk Concertgebouworkest.
Hij kreeg masterclasses van bekende violisten als: Vera Beths, Simone Lamsma, Peter Brunt, Lisa Jacobs, Daniel Rowland, Philippe Graffin, Isabelle van Keulen, Tim Kliphuis, en anderen.
Enzo bespeelt een viool gebouwd door JB Vuillaume, genereus in bruikleen van André Rieu.


Details

  • Artiest

    Enzo Kok
  • Instrument

    Viool
  • Website