Floris Onstwedder

Trompet
Won prijzen bij internationale competities, toerde met groot succes door Europa, China en Noord-Amerika en wordt gevolgd door de belangrijkste trompettisten in alle regio’s. Floris Onstwedder is een trompettist van wereldniveau.

Wynton Marsalis zag het al in Floris ongeveer 20 jaar geleden: “You can play, little brother”. Niets was te gek voor de jonge trompettist en geen afstand te ver. Al op jonge leeftijd verkende Floris de wereld met zijn trompet onder de arm.

Floris, geboren in 1992, groeide op in een muzikale familie en kreeg op zijn vierde verjaardag zijn eerste trompet, afkomstig uit de collectie van zijn grootvader: een Selmer piccolo trompet.

Vandaag de dag is het uitvoeren van virtuoze Cantates en Oratoria van J.S. Bach op zo’n piccolo nog altijd één van zijn favoriete bezigheden. “De pracht van deze muziek is tijdloos. Ik kan me niet voorstellen dat iemand de schoonheid van dit werk zou ontkennen” zei Floris in een radio uitzending na het spelen van een Cantate door J.S. Bach.

Inmiddels is Onstwedder een gevierd musicus en wordt hij internationaal geprezen vanwege zijn fabuleuze techniek, zijn romantische spel en muzikaliteit.

Floris beheerst het complete trompet repertoire. Hij trad meermaals op voor de Koninklijke familie, schitterde in spraakmakende optredens met internationale top artiesten als Daniëlle de Niese, Ray Chen en Albrecht Mayer, soleerde met orkest in de grote zaal van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam en maakte indruk met zijn transcriptie van Mendelssohn’s Vioolconcert in Los Angeles. Zo gaat de lijst nog wel even door. Zoals trompetvirtuoos Jens Lindemann zei: “Keep an eye on this guy”!

Na het succesvol afronden van zijn Bachelor- en Masterstudie in Amsterdam, Maastricht en Zürich bij professoren Frits Damrow, Theo Wolters en Wim van Hasselt richt Floris zich vol enthousiasme op het stimuleren van de klassieke muziek wereldwijd. Volgens Onstwedder zijn “de beleving van muziek en het behoud en doorgeven van cultuur en kunst van cruciaal belang. Het zorgt voor harmonie, tolerantie, wederzijds respect en het verbindt mensen in tijden van haast en hectiek.

Floris’ ambitie om dit te delen met de rest van de wereld is hem veel waard en met een onvoorwaardelijke liefde voor zijn vak vervolgt hij zijn reis.

“Delen, inspireren en koesteren- maar ook en bovenal, genieten van schitterende muziek”.


Details

  • Artiest

    Floris Onstwedder
  • Instrument

    Trompet
  • Website