Larissa Cidlinsky

Viool
De internationale prijswinnares Larissa Cidlinsky bouwt aan een reputatie als een uitstekende en veelzijdige jonge strijksoliste. Dit jaar studeerde ze bij Ana Chumachenco in Madrid en vervolgt nu haar masterstudie bij Friedemann Eichhorn in Weimar.

Onlangs ontving ze een viool gemaakt door Nicolas Lupot, Parijs 1810 van de Duitse stichting “Deutsche Stiftung Musikleben”. In 2019 won ze de 2e prijs in de Jeunesse Violin Competition Dinu Lipatti in Boekarest en is ze laureaat op de Ysaÿe International Violin Competition in Luik, de Leonid Kogan Competition in Brussel en de International Violin Competition Andreas Postacchini in Fermo, waar ze ook bekroond werd twee speciale prijzen voor de beste interpretatie van Bach en als beste duitse deelnemer. Voor haar studies aan “The Juilliard School” won ze in 2015 de prestigieuze DAAD-beurs. In 2010 won ze de eerste prijs in de Internationale Competitie Concorso Internazionale ANEMOS in Rome.
Als soliste trad Larissa Cidlinsky op met orkesten als het Filharmonisch Orkest van Sibiu, het kamerorkest van Regensburg en Wasserburg, het Singrün Orkest, het Filharmonisch Orkest van Bad Reichenhall en het Symfonisch Orkest van Praag.
Naast haar activiteiten als soliste is Cidlinsky ook een enthousiast kamermusicus. Samen met cellist Anton Spronk is ze oprichter en artistiek leider van het festival “Eggenfelden klassisch”. In 2016 won ze een driejarige beurs van Villa Musica Rheinland-Pfalz, waar ze de kans kreeg om te spelen met artiesten als Fazil Say, Martin Beaver, Wen Xiao Zheng en het Calidore String Quartet. De violist is uitgenodigd om deel te nemen aan prestigieuze programma’s als het Chamber Music Academy Festival Hohenstaufen, Kronberg Academy, International Summer Academy ISA, Lockenhaus-Festival en Summer Academy Salzburg. Verdere muzikale impulsen kreeg ze van Thomas Brandis, Kurt Sassmanshaus, Gerhard Schulz, Nora Chastain, Mihaela Martin, Thomas Riebl, Eberhard Feltz, Tanja Becker-Bender en Ingolf Turban.

Larissa Cidlinsky was concertmeester van het Salzburger Jeugdorkest en het Philharmonisch Orkest Salzburg. Ze trad op in prestigieuze concertzalen zoals Großer Saal Mozarteum, Großes Festspielhaus Salzburg, Gasteig München, Allerheiligenhofkirche München, Audimax Regensburg, Auditorio Nacional Madrid en Carnegie Hall in New York.
Bild
Ze begon viool te leren op vijfjarige leeftijd. Op negenjarige leeftijd werd ze aangenomen aan het Mozarteum in Salzburg als precollege-student en volgde ze het “Leopold-Mozart-Institut” -programma voor hoogbegaafde studenten. Ze studeerde bij gerenommeerde docenten, zoals Igor Ozim en Esther Hoppe aan het Mozarteum Salzburg, Donald Weilerstein, Li Lin en Ronald Copes aan The Juilliard School in New York, aan de Hanns Eisler School for Music Berlin bij Ulf Wallin en aan de Escuela Superior de Música Reina Sofía met Ana Chumachenco van 2019-2020. Larissa vervolgt haar masterstudie bij prof. Friedemann Eichhorn in Weimar.
Ze ontving een driejarige beurs van de Jürgen Ponto Foundation.


Details

  • Artiest

    Larissa Cidlinsky
  • Instrument

    Viool