Liset Pennings

Fluit
Liset Pennings begon haar fluitstudie aan het Conservatorium van Tilburg bij Leon Berendse. In 2008 studeerde zij daar cum laude af als docerend en uitvoerend musicus. In 2010 rondde zij ook haar Master opleiding cum laude af aan de Royal Academy of Music in Londen, waar zij stevens een speciale prijs overhandigd kreeg voor een uitmuntend eindexamen.

Als solist heeft Liset verschillende malen opgetreden met orkest. Zo gaf ze solo optredens onder leiding van bekende dirigenten zoals Pierre Boulez en Pablo Heras Casado en trad ze op in de concertzaal ‘Kings Place’ te Londen.
Prijzen won zijn op het Europees fluitconcours, de eerste prijs op het Jonathan Myall Piccolo Concours, de Chris Taylor Fluit Prijs en voor haar examen in Londen kreeg ze de Leverhulme Orchestral Mentor Scholarship uitgereikt.

Liset is een veel gevraagd kamermusicus en freelancer bij beroepsorkesten in binnen- en buitenland.
Ze speelt met verschillende orkesten en ensembles in het buitenland, zoals Hong Kong Sinfonietta, het Vlaams Symfonie Orkest, Collegium Novum Zürich en deFilharmonie en de BBC orkesten en in eigen land bij onder andere het  Nederlands Blazers ensemble, Radio Filharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, Phil Zuid, Noord Nederlands Orkest, Het Ballet Orkest en Phion.
Daarnaast verricht ze werk in het lichte muziekgenre en speelt ze onder andere met orkesten als het Metropole Orkest en heeft ze de wereld rondgereisd met het Johann Strauss Orkest o.l.v. André Rieu.

Verder geeft Liset al ruim vijftien jaar met veel plezier dwarsfluit- en blokfluitles in privé en groepsverband aan kinderen en volwassenen op alle niveaus.
Sinds januari 2018 is zij als docent fluit verbonden aan het Conservatorium van Tilburg.


Details

  • Artiest

    Liset Pennings
  • Instrument

    Fluit
  • Website