Liset Pennings

Fluit
Ik ben Liset Pennings en woon in Zaandam. Ik begon mijn fluitstudie aan het Conservatorium van Tilburg. Daar volgde ik lessen bij Leon Berendse. In juni 2008 studeerde ik cum laude af als docerend en uitvoerend musicus, met als resultaat een 9,5. In juni 2010 heb ik mijn Master opleiding cum laude afgerond aan de Royal Academy of Music in Londen, waar ik studeerde bij William Bennett en Karen Jones, en ik kreeg een speciale prijs overhandigd voor een uitstekend eindexamen.

Als solist heb ik verschillende malen opgetreden met orkest. Zo gaf ik solo optredens onder leiding van bekende dirigenten zoals Pierre Boulez en Pablo Heras Casado en trad ik op in de concertzaal ‘Kings Place’ te Londen.
Daarnaast heb ik vele prijzen gewonnen, waaronder de tweede prijs op het Europees fluitconcours, de eerste prijs op het Jonathan Myall Piccolo Concours, de Chris Taylor Fluit Prijs en voor mijn examen jaar in Londen kreeg ik de Leverhulme Orchestral Mentor Scholarship uitgereikt.

Ik ben een veel gevraagd freelancer bij beroepsorkesten in binnen- en buitenland.
Ik speel met verschillende orkesten en ensembles in het buitenland, zoals Hong Kong Sinfonietta, het Vlaams Symfonie Orkest, Collegium Novum Zürich en deFilharmonie en in eigen land bij onder andere het Radio Filharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, Philharmonie zuidnederland, Orkest van het Oosten, Noord Nederlands Orkest, Het Ballet Orkest en Het Gelders Orkest.
Daarnaast verricht ik werk in het lichte muziekgenre en speel onder andere met orkesten als het Metropole Orkest en ik heb de wereld rondgereisd met het Johann Strauss Orkest o.l.v. André Rieu.
Ook ben ik actief als kamermusicus en werk onder andere met het Nederlands Blazers Ensemble, Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Kamerorkest.

In 2009 en wederom in 2013 heb ik een proeftijd (trial) gekregen bij BBC National Orchestra of Wales als tweede fluit. In achtereenvolgens 2011 en 2013 werd ik geselcteerd voor een trial periode voor piccolo in het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra en als solo fluit in London Philharmonic Orchestra.
In 2011 en en in 2014 ik een proeftijd gekregen bij Welsh National Opera in Cardiff voor tweede fluit en piccolo.

Verder geef ik al ruim vijftien jaar met veel plezier dwarsfluit- en blokfluitles in privé en groepsverband aan kinderen en volwassenen op alle niveaus.
Mijn ervaring als docente deed ik op bij de muziek verenigingen in Loon op Zand, Vinkel, Haaren, Kaatsheuvel, Hoofddorp, het Leerorkest in Amsterdam en als privé docente in Londen en Zaandam.
Op het moment ben ik werkzaam als dwarsfluit docente op de muziekschool van Ingen te Purmerend en op de muziekschool Fluxus te Zaandam.
Sinds januari 2018 ben ik docent fluit op het Conservatorium van Tilburg.


Details

  • Artiest

    Liset Pennings
  • Instrument

    Fluit
  • Website