Marc Sabbah

Altviool
De Amerikaanse altviolist Marc Sabbah is werkzaam als kamermusicus, solist, professor en sinds 2012 als solo-altist van het Belgisch Nationaal Orkest. Marc werd door de legendarische dirigent Zubin Mehta beschreven als “een schitterende altviolist” en wordt sindsdien regelmatig uitgenodigd als eerste alt van het Israel Philharmonic en andere gerenommeerde orkesten zoals het Nederlands Kamerorkest.

Marc is professor aan het Koninklijk Conservatorium van Bergen (BE) en vormt een duo met de Belgische pianiste Eliane Reyes sinds 2016. Daarnaast treedt hij op op festivals door heel Europa, Israël, Oekraïne, Rusland, de Verenigde Staten en Canada.

Marc begon zijn studies viool op driejarige leeftijd aan de 3rd Street Music School in Manhattan. Betoverd door de lage bastonen, en in bewondering van het cello-spel van zijn zus, wisselde Marc naar altviool op elfjarige leeftijd. Hij vervolmaakte zich als student van Nobuko Imai en Sven Arne Tepl aan het conservatorium van Amsterdam na zijn tijd aan de junior divisie van de Juilliard School in New York.

Marc bespeelt een Leroy F. Geiger altviool, gebouwd in Chicago, 1951, VS.
Naast zijn liefde voor muziek is Marc in zijn vrije uren een fervente hobby chef, en teelt hij zijn eigen groenten op zijn balkon in Brussel.


Details

  • Artiest

    Marc Sabbah
  • Instrument

    Altviool
  • Website