Nika Toskan

Viool
Nika Toškan (1997) is een jonge aanstormende violiste uit Koper, Slovenië. Ze begon haar vioolopleiding op 3 jarige leeftijd met de Suzuki methode en vervolgde haar opleiding aan de Music School and Arts High School in Koper. Ze is momenteel master studente aan het Conservatorium van Amsterdam in de klas van Ilya Grubert. Daarnaast volgde zij masterclasses bij Mihaela Martin, Gyorgy Pauk, Igor Ozim, Liviu Prunaru en Stefan Milenković.

Sinds haar achtste heeft Nika op talrijke nationale en internationale wedstrijden prijzen in ontvangst mogen nemen. Ze wordt met regelmaat uitgenodigd als solist door the Slovenian Philharmonic String Chamber Orchestra en is een graag geziene gast op festivals. Sinds 2018 is Nika een vaste kracht binnen The String Soloists. Nika wordt ondersteund door de Sloveneense overheid en bespeeld een Venetiaanse Sgarabotto viool, die haar ter beschikking is gesteld door het Conservatorium van Amsterdam. Reken er maar op dat de social media veelvuldig zal worden gebruikt tijdens dit festival, want naast prachtig vioolspelen is Nika zeer actief op instagram en deelt zij daar een kijkje achter de schermen van haar leven als musicus.

Details

  • Artiest

    Nika Toskan
  • Instrument

    Viool

Abonneren op de nieuwsbrief

U kunt zich abonneren op onze gratis nieuwsbrief die ongeveer acht keer per jaar verschijnt en per email naar u wordt verzonden. U blijft dan op de hoogte van onze concerten en ons programma.

Een initiatief van

Kamermuziek Zeeland

‘Music is the expression of the movement of the water, the play of curves described by changing breezes.’

- Claude Debussy

Contact