Nikos Stavlas

Piano
De Griekse pianist Nikos Stavlas studeerde aan het Staatsconservatorium van Thessaloniki (Igor Petrin, Diploma en Eerste Prijs, 2003), aan de Universiteit van Macedonië, Thessaloniki (Vinia Tsopela, BMus met onderscheiding, 2005) en aan het Royal College of Music (Yonty Solomon en Kathron Sturrock, Masters Degree met onderscheiding, 2007), financieel ondersteund door zowel de Greek State Scholarship Foundation als door de RCM zelf.

Hij is gepromoveerd aan Goldsmiths, University of London (Andrew Zolinsky en Keith Potter) op Ludwig van, een film en een muzikale compositie opgedragen aan Beethoven door de Argentijnse componist Mauricio Kagel.
Hij trad meerdere malen op als solist met orkesten in Griekenland, Albanië en het Verenigd Koninkrijk, en treedt regelmatig op tijdens solo- en kamermuziekconcerten in Griekenland, Spanje, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Hij heeft live opgenomen voor BBC Radio 3, Catalunya música en de Hellenic Broadcasting Corporation (ERT). Als lid van het Zalas Trio trad hij op in de Purcell Room en de Wigmore Hall in Londen. Met het Tetrachord Piano Ensemble heeft hij repertoire voor vier pianisten op twee piano’s verkend en stukken in première gebracht die voor de groep zijn geschreven, met name in de concertzaal van Athene. Met de hedendaagse muziekensembles Ciklus en Oihua speelde hij experimentele muziek in Spanje en Nederland. Met de sopraan Patricia Caicedo heeft hij muziek van Catalaanse en Zuid-Amerikaanse componisten bestudeerd, uitgevoerd en opgenomen.
Nikos geeft al enkele jaren pianomasterclasses aan gevorderde volwassen pianisten aan Morley College en City Lit in Londen. Als instrumentaal coach begeleidde hij studenten van de Escola Superior de Música de Catalunya, het Royal College of Music in Londen en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij is de hoofdbegeleider van het Barcelona Festival of Song en coacht kamermuziekgroepen op de kamermuziekcursus Grittleton in Groot-Brittannië.


Details

  • Artiest

    Nikos Stavlas
  • Instrument

    Piano
  • Website