Robin Veldman

Viool
Violiste Robin Veldman start vanaf september aan haar masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze eerder haar bachelordiploma behaalde.

Op jonge leeftijd ontdekte Robin de viool en al snel speelde ze mee in verschillende orkesten. Zo groeide zij door vanuit het Jeugd Orkest Nederland, naar het Nationaal Jeugdorkest. In 2020 kreeg ze de mogelijkheid om in dat orkest de rol van aanvoerder op zich te nemen. Momenteel doet Robin orkestervaring op bij het European Union Youth Orchestra. Zij volgde lessen bij onder anderen Lisa Jacobs, Theodora Geraets, Thijs Kramer, András Czifra en Natasha Morozova. Robin speelt ook in verschillende kamermuziekensembles zoals Duo Duinoord, Fluweel en het Feldkwartet. Momenteel speelt Robin op een Zuid-Duitse 7/8 viool uit 1651 met het etiket Stainer. Deze werd haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Details

  • Artiest

    Robin Veldman
  • Instrument

    Viool

Abonneren op de nieuwsbrief

U kunt zich abonneren op onze gratis nieuwsbrief die ongeveer acht keer per jaar verschijnt en per email naar u wordt verzonden. U blijft dan op de hoogte van onze concerten en ons programma.

Een initiatief van

Kamermuziek Zeeland

‘Music is the expression of the movement of the water, the play of curves described by changing breezes.’

- Claude Debussy

Contact