Rui Lopes

Fagot
De New York Times noemt Rui Lopes “de rijkelijk begaafde fagottist”. Gramophone beaamt: “zeer muzikaal en virtuoos”. Hoewel Rui Lopes pas op zijn achttiende fagot begon te studeren, werden zijn muzikale temperament en virtuositeit al snel erkend en ontving hij vele prijzen, waaronder de eerste prijs op de prestigieuze Estoril International Competition. Als een van de meest veelbelovende fagottisten van zijn generatie deelt hij zijn grote passie voor muziek met concertpubliek over de hele wereld.

De New York Times noemt Rui Lopes “de rijkelijk begaafde fagottist”. Gramophone beaamt: “zeer muzikaal en virtuoos”. Hoewel Rui pas op zijn achttiende fagot begon te spelen, werden zijn muzikale temperament en virtuositeit al snel erkend en ontving hij vele prijzen, waaronder de eerste prijs op de prestigieuze Estoril International Competition.
Rui trad op als solist bij het English Chamber Orchestra, het Basel Symphony Orchestra, de Finse Nationale Opera, het Chamber Artists Orchestra, het Lisbon Metropolitan Orchestra, het Keulse Kamerorkest, de Portugese Symfonie en andere orkesten.
Rui is lid van de Camerata Variabile Basel, Trio Estoril en de Portugese Kamersolisten, en speelde op het Schleswig-Holstein Music Festival, Festival Bohuslav Martinu, SoNoRo Festival, Crusell Festival, Oficina de Música de Curitiba, Stellenbosch International Chamber Music Festival , Boswiler Sommer, Luzern en andere festivals en in mei 2015 had hij zijn debuutrecital in de Carnegie Hall. Rui is professor fagot aan de Academie in Straatsburg (HEAR – Haute école des arts du Rhin).
Rui’s eerste opname, Through Time, met het English Chamber Orchestra, met stukken van Vivaldi, Mozart, Elgar, Villa-Lobos, Françaix en twee wereldpremières, kreeg unanieme internationale lovende kritieken. In samenwerking met het Gringolts Quartet is zojuist zijn nieuwste cd Close Encounters verschenen. Het werd door de deskundigen met groot enthousiasme ontvangen. Zowel het technische vermogen, de virtuositeit als de muzikale expressie werden geëerd met een “Supersonic” Award.


Details

  • Artiest

    Rui Lopes
  • Instrument

    Fagot
  • Website