Raoul Steffani

Bariton
De Nederlandse bariton Raoul Steffani heeft zich ontwikkeld tot een van de toonaangevende zangers van zijn generatie. Hij viel de afgelopen jaren regelmatig in de prijzen: zo won hij in 2018 de GrachtenfestivalPrijs en de Dutch Classical Talent Publieksprijs. Eerder won hij de Elisabeth Evertsprijs, wat hem in staat stelde te debuteren in belangrijke concertzalen zoals Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam, Megaron Concert Hall in Athene, Los Angeles, San Francisco, Parijs, München en Wenen. Daarnaast was hij afgelopen jaar te bewonderen tijdens het prestigieuze Prinsengrachtconcert.

Hij studeerde aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen en bij Xenia Meijer aan de conservatoria van Amsterdam en Tilburg, waar hij summa cum laude afstudeerde. Hij wordt momenteel gecoacht door Margreet Honig. Daarnaast volgde hij masterclasses bij Thomas Hampson, Christa Ludwig, Elly Ameling, Nelly Miricioiu en Marjana Lipovšek. Van 2016 tot 2018 was hij lid van de Dutch National Opera Academy, waar hij debuteerde als Guglielmo (Così fan tutte).

Raoul heeft een grote voorliefde voor het liedrepertoire. In die hoedanigheid werkt hij regelmatig samen met de Duitse liedspecialist Gerold Huber.

Zijn operarollen omvatten zowel Eisenstein als Falke (Die Fledermaus), Papageno (Die Zauberföte), Guglielmo (Così fan tutte) and Aeneas (Dido and Aeneas). Daarnaast is hij een veelgevraagd solist in de grote oratoria, zoals Matthäus Passion en Johannes Passion van J.S. Bach, W.A. Mozarts Requiem, Brahms’ Ein deutsches Requiem, Oratorio de Noël van Saint-Saëns, Messiah van Händel en Carmina Burana van Orff.

Hij werkte met dirigenten als Vladimir Jurowsky, David Zinman, Sir Mark Elder, Sigiswald Kuijken, Ed Spanjaard, Anthony Hermus en Enrico Delamboye. Hij was te gast bij o.a. het Concertgebouw Kamerorkest, Radio Filharmonisch Orkest en de Philharmonie Zuidnederland.
Als Raoul even tot rust wil komen, keert hij graag terug naar het Limburgse waar zijn roots liggen.


Details

  • Artiest

    Raoul Steffani
  • Instrument

    Bariton
  • Website