The String Soloists

Ensemble
Their interpretation is a little miracle of artfully-expressive playing
Pizzicato Luxembourg

The String Soloists, een dynamisch internationaal strijkersensemble, met haar thuisbasis in Amsterdam, bestaat uit 12 strijkers die concerteren onder artistieke leiding van Lisa Jacobs. De keuze zonder dirigent te spelen vergt een grote inzet van alle musici afzonderlijk. Het ensemble bestaat dan ook uitsluitend uit musici die naast hun betrokkenheid bij The String Soloists allen actief deelnemen aan het internationale muziekleven als kamermusicus of als solist.

Sinds hun oprichting in 2015 heeft het ensemble reeds opgetreden in alle grote concertzalen van Nederland en maakten zij tournees door heel Europa. Hoogtepunten van afgelopen seizoen waren onder meer een uitgebreide concertreeks in het Concertgebouw Amsterdam en tournees naar Italië, Frankrijk en Duitsland. Voor komend seizoen staan naast hun concerten in Nederland onder meer tournees naar Scandinavië en China op de agenda. Het repertoire van The String Soloists omvat de periode van de barok tot de huidige tijd. Naast het mainstream repertoire is het ensemble altijd op zoek naar bijzondere ‘vergeten’ stukken en nieuwsgierig naar nieuw hedendaags werk.


Details

  • Artiest

    The String Soloists
  • Instrument

    Ensemble

The String Soloists zullen ook tijdens het festival van 2022 te horen zijn. De programmering wordt binnenkort bekend gemaakt.