Terugblik

Festival 2022 De klank van Water

Zeeland en water; onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet geheel onverwacht staat de programmering van Festival Zeeland Klassiek in juli 2022 daarom in het teken van water.

Vanuit historisch oogpunt heeft water Zeeland welvaart en rijkdom gebracht en was het een van de redenen dat onze regio op de mondiale kaarten kwam. Denk hierbij natuurlijk aan de VOC, waarvan wij nu nog de sporen zien in de vorm van prachtige monumentale panden. Aan de andere kant heeft water een onstuimig karakter met een kracht die onze provincie heeft geraakt.

Water is op allerlei manieren vervlochten met het leven van en in onze provincie, zoals ook muziek in haar vele gedaantes door het leven stroomt, in wisselende gedaantes, alsmaar transformerend en tegelijkertijd herkenbaar en constant.

Het veranderende en beweeglijke van water zien we ook terug in de variëteit van muziekstijlen en composities op het festival, het cross-over element in de voorstellingen en de samenstelling van de musici.

Bekijk hier ons programma van 2022.

https://festivalzeelandklassiek.flywheelstaging.com/programma-archief/

Festival 2021 ‘Identiteit’

Voor ons festival 2021 focusten wij ons rond het thema identiteit. Wie zijn wij, hoe laten we dat zien, wat maakt ons bijzonder als festival en hoe komen onze Zeeuwse roots tot uiting?

Dat deden we door op meerdere ongebruikelijke plaatsen aanwezig te zijn en daarmee bijzondere locaties en aspecten van Zeeland te belichten.

Hieronder vindt u de links naar de concerten die wij hebben georganiseerd tijdens Festival Zeeland Klassiek 2021. Op de Mediapagina vindt u ook beeldmateriaal van deze concerten. 

Openingsconcert Transfiguration

Stadsfeestje

Ontluikende persoonlijkheden

Wijnproeverij in De Moriaan

Zorgconcert St Willibrord

Aan onze kust

Picknickconcert Marie Tak van Poortvliet Museum

Saudades: Een mooie Portugese zomeravond

Tango avond met Carel Kraayenhof 

Dierenfeest!

100 jaar Saint-Saëns

In de Manteling

Slotconcert: Gedaantewisselingen

My Stage

Summer Academy 2021